I don’t like Mondays

En natt på Trygghetsjouren spelades denna låt med Boomtown Rats (mkt orockigt bandnamn, inte konstigt att de blev one hit wonders) på radion och min kollega berättade historien bakom låten. Den handlar om Brenda Ann Spencer som 16 år gammal från sitt sovrumsfönster sköt ihjäl en väktare och rektorn på hennes skola samt skadade elva barn och en polis. Som förklaring till varför hon gjorde det sa hon ”I don’t like Mondays. This livens up the day”. Än idag, 33 år senare, sitter hon i fängelse. En gripande historia tyckte jag, och kände mig lite oallmänbildad för att jag inte hade hört den förr.

Själv har jag ingenting emot måndagar, tvärtom, av samma anledning som jag gillar hösten och januari. De är så förlåtande, vad du än bär på för synder från helgen så får du en ny chans på måndagen. Jag hoppas att jag alltid kommer att tycka om måndagar, precis som Emma skrev för några dagar sedan så är det ju ett alldeles utmärkt sätt att se om man trivs på sitt jobb.

Den här måndagen är extra lätt att se fram emot. Jag har nämligen en spännande vecka framför mig med nya utmaningar på jobbet, träningsdebut på Filborna Arena (äntligen Zumba!) och så ska jag minsann på anställningsintervju också. Dags för uppladdning!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: